“Verduurzamen om louter te voldoen aan wet- en regelgeving is kapitaalvernietiging”

Verduurzaming zien we overal om ons heen: van het 8 uurjournaal tot de buurman die zonnepanelen aanlegt. Het bewustzijn een betere wereld te creëren dringt tot alle lagen van de samenleving door. Maar hoe moeten we die duurzaamheidsvraagstukken eigenlijk tegemoet treden: gewoon beginnen met ‘anders’ bouwen? De vraag is of we dan wel bereiken wat we eigenlijk willen. Waar moeten we van tevoren over nadenken voordat we daadwerkelijk kunnen zeggen dat we duurzaam bezig zijn?

Wij spraken hierover met Jan van Hout, CEO van OVVIA, een energiedienstenaanbieder die zich bezighoudt met oplossingen om te besparen op CO2, energie en kosten.

Klik hier om het volledige interview te lezen. ⇒ KLIK HIER

Masterclass verduurzaming publiek vastgoed
Jan heeft, als bevlogen expert op dit onderwerp, met andere ervaringsdeskundigen uit het vakgebied, de masterclass ‘Verduurzaming Gemeentelijk Vastgoed: van ambitie naar realisatie’ opgezet. Tijdens deze masterclass, georganiseerd door o.a. ESCoNetwerk en de Academie voor Samenwerken (een initiatief van PPS Netwerk Nederland), leert u o.a. de goede startcondities te creëren, belangen van stakeholders te laten fuseren en hoe u (faal)kosten kunt minimaliseren.

De masterclass vindt plaats op 8 november 2018 in Zeist. Klik hier meer informatie over het programma en aanmelding.

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!