Nieuwbouw cultureel centrum in Hoofddorp

Projectomschrijving

Art Court is het nieuwe culturele centrum van Hoofddorp, dat onderdak biedt aan de schouwburg, kunsteducatiecentrum, de Openbare Bibliotheek en centrum voor pop- en jongerencultuur. Het huidige gebouw maakt deel uit van het nieuwe culturele centrum en blijft voor een groot deel bestaan. Dwars door het huidige pand komt een passage naar het centrale binnenplein: het hart van het complex. De hoofdingangen van alle cultuurinstellingen liggen aan de passage. Het gebouw wordt zo een soort shopping mall met culturele functies. Er ontstaat een ‘stadje in de stad’ waar altijd iets te beleven is.

De duurzaamheidsdoelstelling wordt behaald door het gebouw te voorzien van diverse bouwkundige voorzieningen en een energievoorziening op basis van warmte- en koudeopslag (WKO). De duurzame energievoorziening bestaat uit het samenspel van bronsysteem en – installaties, een regeneratievoorziening, warmtepompen voor de opwekking van warmte en koude en een compleet distributienetwerk.

Opdrachtgever

Gemeente Haarlemmermeer

Opdrachtnemer

BAM Techniek

Contractwaarde
Contractduur

15 jaar

Oplevering
Opmerkingen

De opdrachtgever heeft BAM Utiliteitsbouw geselecteerd voor de realisatie van het gebouw en BAM Techniek Energy Systems voor het ontwikkelen en realiseren van de duurzame energievoorziening, die na oplevering tevens voor een periode van 15 jaar door BAM Techniek Energy Systems wordt geëxploiteerd (volledige outsourcing).

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!