Nieuwbouwwoningen Westwijk

Projectomschrijving

In Westwijk Zuidoost wordt een diversiteit aan woningtypen in uiteenlopende prijsklassen, zowel koop als huur, gebouwd. Het gehele gebied behelst circa 900 woningen en appartementen, waarbij veel aandacht is voor milieu, groen en water.

Cluster 7, ook wel ‘Kopstukken’ genoemd, bestaat uit 247 twee- en driekamerappartementen. Cluster 8 is het laatste deelplan van Westwijk Zuidoost en heeft een ruime variatie aan woningen, waaronder circa 140 grondgebonden woningen en 65 luxe appartementen.

De duurzaamheidsdoelstelling wordt behaald door diverse bouwkundige voorzieningen en een duurzame energievoorziening. Deze is gebaseerd op een collectieve warmtepomp en een 4-pijps distributiesysteem met afleversets voor levering van warmte, koude en warm tapwater aan de gestapelde woningen in cluster 7, en individuele combiwarmtepompen voor opwekking van warmte en koude in de grondgebonden woningen en gestapelde woningen in cluster 8. Beide clusters worden aangesloten op een open bronsysteem voor warmte- en koudeopslag (WKO).

Opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie WWZO c.v.

Opdrachtnemer

BAM Techniek

Contractduur

30 jaar

Oplevering

2012

Opmerkingen

Middels een niet openbare aanbestedingsprocedure met openbare voorselectie heeft Westwijk Zuidoost C.V. BAM Techniek - Energy Systems geselecteerd voor het ontwerp, realisatie, financiering en 30-jarige exploitatie (volledige outsourcing op basis van DBFMO) van de duurzame energievoorziening voor de nieuw te bouwen woningen en appartementen.

Andere bronnen

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!