Woontoren Euroborg

Projectomschrijving

Aan een zijtak van het Winschoterdiep, waar vroeger de onbewerkte houtstammen dreven en de energiecentrale stond, rijzen sinds 2009 de twee appartemententorens Stoker & Brander op. De twee torens van elk circa 70 meter hoog, bieden in totaal 180 appartementen van diverse omvang en typering. Stoker & Brander combineren de voordelen van stads wonen met tal van interessante extra’s op het gebied van gemak, ontspanning en comfort.

De appartementen in de woontorens zijn voorzien van lage temperatuur verwarming (LTV) en hoge temperatuur koeling (HTK) middels een vloerafgiftesysteem. De warmte en koude worden duurzaam opgewekt met een warmtepomp in een centrale technische ruimte op maaiveldniveau welke aangesloten is op een brondoublet voor warmte- en koudeopslag (WKO). Voor het verwarmen van tapwater en voor perioden van extreme koude is een gasgestookte HR CV ketel stand-by. Door de techniek centraal op te stellen, is het ruimtebeslag in de wooneenheden voor de verwarming, tapwater bereiding en koeling minimaal.

Opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie G4 bv

Opdrachtnemer

BAM Techniek

Contractwaarde
Contractduur

30 jaar

Opmerkingen

Middels een aanbestedingstraject is BAM Techniek geselecteerd voor ontwerp, realisatie, financiering en 30-jarige exploitatie (volledige outsourcing) van de duurzame energievoorziening voor de twee appartemententorens (ca. 28.000 m2 BVO woonoppervlak).

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!