Nieuwbouwwoningen Goes

Projectomschrijving

Ten oosten van de bestaande wijk Noordhoek in Goes komt een nieuwe woonwijk: Mannee. Richtinggevend voor de nieuwe wijk Mannee is de ligging tussen stad en land. Mannee wordt een ‘groen-stedelijke’ wijk, een soort overgangsgebied dat verweven wordt met het open landschap. In Mannee zullen zo’n 380 woningen en appartementen gebouwd worden, verdeeld over verschillende deelgebieden zoals De Spie/De Vaete, De Scherven, De Woonvelden en De Eilanden.

Ieder deelgebied wordt gekenmerkt door bepaalde aspecten van het open landschap. Zo wordt De Spie/De Vaete het sociale, groene (dorps)plein van de wijk. Wonen op De Eilanden zal gekenmerkt worden door water, het motto van De Woonvelden zal ‘maximale vrijheid’ zijn en het thema van De Scherven wordt ‘wonen in het park’. Kortom: een groen- en natuurrijke woonomgeving waarin wonen langzaam overgaat in landschap.

De energievoorziening in de woningen bestaat uit een individuele combiwarmtepomp per woning welke aangesloten wordt op individuele, verticale bodemwarmtewisselaars. De woningen worden uitgerust met lage temperatuur verwarming (LTV) en hoge temperatuur koeling (HTK), alsmede een voorziening voor het opwekken van warm tapwater.

Opdrachtgever

Gemeente Goes

Opdrachtnemer

BAM Techniek

Contractduur

30 jaar

Opmerkingen

Middels een aanbestedingstraject is BAM Techniek Energy Systems geselecteerd voor het ontwerp, realisatie, financiering en 30-jarige exploitatie (volledige outsourcing) van de duurzame energievoorziening voor de nieuw te bouwen woningen.

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!