Hanzehal Zutphen

Slideshow
Projectomschrijving

Een Energy Service Company (ESCo) neemt voor minimaal 10 jaar de renovatie en energiebesparing van de Hanzehal (sport en evenementenhal) in Zutphen op zich. Bij de renovatie van de dertig jaar oude Hanzehal (3700 m2) wordt naar verwachting dertig procent op gas bespaard en zeven procent op elektriciteit. Dit wordt bereikt door onder andere de renovatie van de luchtbehandelingsinstallatie, vervanging van de boilers door doorstroomapparaten, decentralisering van warmwatervoorzieningen en het opnieuw inregelen van de bestaande installaties. Daarnaast worden de kleedkamers en gangen voorzien van daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. De renovatie van de Hanzehal is door de gemeente Zutphen en Van Dorp opgestart als pilotproject om ervaring met ESCo’s op te doen. Garanties worden gerealiseerd door monitoring en diverse KPI’s (Kritieke Prestaties Indicatoren).

Opdrachtgever

Gemeente Zutphen

Opdrachtnemer

Van Dorp Installaties

Contractwaarde

85.000 euro per jaar

Contractduur

11 jaar

Oplevering

2014

Opmerking

De Hanzehal is voor de gemeente Zutphen een pilotproject om ervaring op te doen met ESCo’s en past binnen de doelstelling van de gemeente om energieneutraal te gaan werken. Meer informatie is verkrijgbaar bij Van Dorp Installaties.

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!