Tramremise De Hallen

Tramremise De Hallen
Slideshow
Projectomschrijving

De oude Tramremise De Hallen in Amsterdam-West is duurzaam gerenoveerd tot een multifunctioneel centrum voor media, mode, ambachten en cultuur. Duurzaamheid loopt als rode draad door het herontwikkelingsproject. Zo is het complex onder meer voorzien van een warmte-koudeopslagsysteem dat in ieder geval de komende 30 jaar duurzame energie zal leveren. Unica Ecopower is als ESCo verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie, de financiering, de exploitatie en het beheer van de klimaatinstallatie. De ESCo verdient de investering terug middels een prestatiecontract.

Voormalig tramremise De Hallen van het GVB heeft jarenlang leeggestaan. Het is een complex van een tiental geschakelde hallen, van 75 tot meer dan 100 meter lang. In totaal is het complex circa 15.000 m2 groot. In de herontwikkeling van De Hallen vormt duurzaam denken de rode draad. Onder andere door hergebruik van de bestaande structuur en van bestaande materialen.

Vanuit een integrale benadering ontwerpt, realiseert en financiert Unica Ecopower, als Energy Service Company, de volledige klimaatinstallatie, bestaande uit de binneninstallatie en WKO. Hierdoor is er in de beheer- en exploitatiefase slechts één partij verantwoordelijk voor het binnenklimaat en het comfort van de gebruikers.

Het WKO-systeem bestaat uit een bron op meer dan 200 meter diepte in de bodem, waarin de warmte uit de zomer wordt opgeslagen om in de winter gebouwen te verwarmen. In de winter wordt koude opgeslagen om de gebouwen in de zomer te koelen.

Inmiddels is De Hallen omgetoverd tot een multifunctioneel centrum met daarin een mix van maatschappelijke functies, zoals een bibliotheek, kinderopvang, ambachtenhal en economisch rendabele functies zoals een hotel, bioscoop en horeca.

Opdrachtgever

Stichting Tram Remise Ontwikkelings Maatschappij (TROM)

Opdrachtnemer

Unica Ecopower

Contractduur

30 jaar

Oplevering

Eind 2014

Meer informatie

http://www.unica.nl/nieuws/persberichten/2014/oude-tramremise-‘de-hallen’-in-amsterdam-voorzien.aspx

http://dehallen-amsterdam.nl/het-gebouw/

Artikel Platform Duurzame Huisvesting over De Hallen

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!