Kantorenpark Park 2020

Slideshow
Projectinformatie

De gehele energie-exploitatie van het eerste duurzame, full service Cradle-to-Cradle kantoren complex van Nederland – Park 2020 – is door Delta Development Group uit Hoofddorp uitbesteed aan een ESCo. Dubotechniek treedt in dit project op als Energy Service Company (ESCo) en neemt dus de zorg voor alle duurzame energie binnen het kantorenpark op zich.

Maatregelen
Dubotechniek maakt onder andere gebruik van warmte- en koudeopslag (WKO). De kantoorpanden worden voorzien van een innovatief energiesysteem die er voor zorgt dat ruimtes onafhankelijk van elkaar worden verwarmd of gekoeld. Een uniek aspect binnen dit project is dat panden onderling hun energie kunnen uitwisselen.

Energieprestatie afspraken
Beide partijen hebben afspraken gemaakt omtrent een aantal zaken zoals temperatuurniveaus, beschikbaarheid van de installaties en COP/SPF. De installaties blijven gedurende de contractperiode eigendom van DuboTechniek. DuboTechniek heeft geinvesteerd in de installaties en deze investering is gefinancierd uit 20% eigen vermogen en 80% vreemd vermogen via DLL.

Park 2020
Op het kantorenpark 2020 in Hoofddorp staan nu zes van de dertien geplande gebouwen. Momenteel zijn het zevende en achtste pand in voorbereiding. Park 2020 groeit uiteindelijk uit tot 92.000 m2 kantoorpand, 3700 m2 retail en services en 2100 m2 parkeerplaatsen.

Opdrachtgever

Delta Development Group

Opdrachtnemer

DuboTechniek

Contractduur

25 jaar (t/m september 2039)

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!