WTC Schiphol Airport

Slideshow
Projectomschrijving

Scope: WTC Schiphol Airport en Engie hebben een innovatief onderhoudscontract afgesloten voor de 8 WTC kantoortorens met een vloeroppervlak van circa 70.000 m2.

Engie is na een aanbesteding geselecteerd en gaat de installaties proactief monitoren en controleren zodat de energie- en efficiencywinst behaald kan worden. Het betreft het eerste onderhoudscontract in Nederland volgens de normering van de ISSO publicatiereeks ‘Duurzaam Beheer en Onderhoud’. Bij de totstandkoming van deze onderhoudsovereenkomst is het WTC Schiphol Airport geadviseerd en begeleid door Halmos Adviseurs.

Maatregelen & garanties: Technisch dienstverlener Engie garandeert jaarlijks een energiebesparing van minstens 15% door duurzaam onderhoud en beheer van technische installaties van het WTC. 
Tijdens de contractperiode van 5 jaar garandeert Engie een verlaging van CO2-uitstoot van 2.500 ton. Dit betekent een verlaging van de CO2-uitstoot van 8% ten opzichte van 2013 voor het onderhoud van de acht WTC kantoortorens.

Resultaten:


  • Met het onderhoudscontract geeft WTC Schiphol invulling aan haar duurzaamheidsambities.
  • Energieverbruik significant verlaagd.
  • Kwaliteit gebouw geoptimaliseerd.
  • Functioneren van de bestaande installaties verbeterd.
  • Flexibel contract dat alle partijen uitdaagt.
  • Onderhoud zien als waardecreatie, niet als kostenpost

WTC Schiphol Airport is één van de meest exclusieve kantoorgebouwen in Nederland en heeft een directe overdekte verbinding met de terminal van de luchthaven, Schiphol Plaza en het NS treinstation. In het WTC zijn bedrijven gevestigd die actief zijn in de financiële dienstverlening, internationale (hoofd)kantoren en in de luchtvaartsector. World Trade Center Schiphol Airport is een gezamenlijke belegging van Schiphol Real Estate, de vastgoeddochter van Schiphol Group, en het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Opdrachtgever

WTC Schiphol Airport

Opdrachtnemer

Engie services

Contractduur

5 jaar (in 2016 is dit weer verlengd met 5 jaar

Ingang contract

2011

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!