Zeewaarts IJmuiden

Slideshow
Projectomschrijving

Als een dromer, waker en slaper vormen de 3 torens van project Zeewaarts in IJmuiden, liggend in de duinen, de grens tussen water en land.

Exploitaite van de duurzame installatie van project Zeewaarts vindt plaats in de Energie BV, IJbron, van Woningbedrijf Velsen, uitvoerend beheer verzorgt ZON Energie in opdracht van IJbron.

De drie torens, ieder met 8 bouwlagen, zijn uitgerust met een duurzaam klimaatsysteem, bestaande uit een open bron, warmtepomp, zonnecollectoren en de benodigde buffers. Een uniek klimaatsysteem, uitgerust met de Heatmatcher, de smartgrid voor warmte en koud voorziening in de collectieve woningbouw.

De smartgrid zal vraag en aanbod van warmte en warm tapwater optimaal op elkaar gaan afstemmen, zodat de duurzame bronnen zon en bodem optimaal worden ingezet.

Het complex Zeewaarts wordt maximaal gemonitord: om de toepassing van de Heatmatcher te optimaliseren én door te ontwikkelen worden op vele punten de flows en temperaturen gemeten.

Opdrachtgever

Woningbedrijf Velsen

Opdrachtnemer

ZON Energie

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!