UvA Science Park

Slideshow
Projectomschrijving

Dagelijks werken duizenden studenten en wetenschappelijke medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) op het Sciencepark in Amsterdam. Zij werken daar in gebouwen met een gezond en aangenaam binnenklimaat, waarover de mensen erg tevreden zijn. De benodigde warmte en koude wordt op een zo duurzaam mogelijke manier opgewekt. Daarvoor zorgt de energiecentrale die Unica Ecopower beheert en exploiteert op basis van een prestatiecontract.

Duurzaamheid, duurzame energie en prestatie staan hoog in het vaandel bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Unica bouwde en exploiteert de WKO-centrale op het Amsterdam Science Park. Deze levert warmte en koude aan zes gebouwen; vier gebouwen van de UvA, een laboratorium en Matrix Innovation Center, het onderzoekscentrum voor life sciences.

Unica was meteen vanaf het begin betrokken bij het project en tekende voor het ontwerp, de realisatie en exploitatie van het collectieve systeem voor warmte en koude opslag. De WKO-installatie is goed afgestemd op de gebouwinstallaties en wordt continu door Unica gemonitord en waar nodig bijgestuurd. Dit resulteert in een uitstekend binnenklimaat voor alle studenten, medewerkers en bezoekers én in een rendement van meer dan 450%. Hiermee valt de total cost of ownership aanzienlijk lager uit.

Opdrachtgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Opdrachtnemers

Unica Ecopower

Ingang contract

2009

Duur contract

25 jaar

Meer informatie

https://www.unica.nl/getmedia/3862f787-ab91-44d3-b3ae-3151dabf28d1/WKO_prestatiecontract_UvA_Unica.pdf

http://www.uva.nl/nieuws-agenda/nieuws/uva-nieuws/content/nieuwsberichten/2012/06/warmte-koudeopslag-op-science-park-amsterdam-als-zeer-goed-beoordeeld.html

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!