Hoog Catharijne Utrecht

Slideshow
Projectomschrijving

Hoog Catharijne in Utrecht is één van de meest prestigieuze bouwprojecten in Nederland. Retailvastgoedbedrijf Klépierre vroeg Unica om de exploitatie van de wko-installatie op zich te nemen. Vanaf 2016 levert Unica Ecopower gedurende vijftien jaar duurzame energie aan 136 appartementen en 139 winkels. Het systeem zal een grote bijdrage leveren aan de CO2-reductie van het winkelcentrum.

Ondiepe WKO-bronnen
De wko en warmtepompcentrale, waarmee Unica duurzame warmte en koude levert aan het centrum van Hoog Catharijne, vervangt de veel minder energiezuinige stadsverwarming en koelmachines.

Het project zorgt wel voor hoofdbrekens, want Hoog Catharijne ligt middenin de binnenstad en dat is logistiek een uitdaging. De bouw van de wko was specialistisch werk. Om niet te dicht in de buurt te komen van de stadsdrinkwatervoorziening zijn er relatief ondiepe bronnen geboord. Dit maakt de bronnen gevoelig, waardoor zowel de realisatie als het beheer van hoog niveau moeten zijn.

Ondanks de vele uitdagingen is het project een succes. Unica ontzorgt Klépierre en haar huurders de komende jaren met betrouwbare levering van duurzame energie en uitstekend beheer en onderhoud.

Opdrachtgever

Klepierre

Opdrachtnemer

Unica Ecopower

Ingang contract

2016

Duur contract

15 jaar

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!