Amerikaanse ziekenhuisketen MSHA

Projectomschrijving

De Mountain States Health Alliance (MSHA) is een groep ziekenhuizen met negen vestigingen in een aantal gemeenten in het oosten van de Amerikaanse staat Tennessee: Johnson City, Kingsport, Elizabethton en Mountain City. Het totale oppervlak van de MSHA bedraagt ruim 130.000 vierkante meter. De alliantie werd in 1998 opgericht om schaalvoordelen mogelijk te maken en de kosten van de zorgverlening te reduceren.
Deze zorginstelling is in lokale handen en wordt lokaal bestuurd. Doelstelling van de alliantie is ‘het identificeren van en reageren op de zorgbehoeften van personen en gemeenschappen in de regio en deze groepen helpen het hoogst mogelijke gezondheidspeil te bereiken’. De MSHA wil regionaal en nationaal worden gezien als een succesvol zorgstelsel met innovaties en waarde voor degenen die het bedient. Om haar visie te realiseren moesten in alle vestigingen van MSHA installaties worden gerepareerd of vervangen. Daarvoor was geen geld beschikbaar. Johnson Controls werd als partner gekozen om die energiebesparing mogelijk te maken.

De bouwperiode duurde negen maanden en werd in maart 2001 afgerond. Gedurende de looptijd van het prestatiecontract garandeert de ESCo MSHA jaarlijks een besparing van ten minste 655.000 dollar. Door de lagere exploitatiekosten heeft MSHA meer geld kunnen besteden aan milieuvriendelijk werken en de kwaliteit van haar zorgverlening.

Opdrachtgever

Mountain States Health Alliance

Opdrachtnemer

Johnson Controls

Contractwaarde

4,3 miljoen dollar

Contractduur

10 jaar

Oplevering

2001

Opmerkingen

Doelstellingen
- Financiering van verbouwingswerkzaamheden in de verschillende vestigingen en operationele upgrades zonder gevolgen voor de vermogensverhouding van de groep.
- Verbetering van de efficiëntie en beperking van het energieverbruik zonder aantasting van de veilige en comfortabele omgeving voor patiënten en personeel.
- Verlaging van de afvalverwerkingskosten en aanpassing van de systemen aan nieuwe voorschriften.

Oplossingen
- Afsluiting van een prestatiecontract met een looptijd van 10 jaar met Johnson Controls voor het aanbrengen van nieuwe verlichting, het aanpassen van mechanische installaties en het installeren van een gebouwbeheersysteem voor gebouwen en diverse maatregelen om water te besparen.
- Het uitwerken van een afvalverwerkingsprogramma, met scholing van personeel en doorlichting van de verschillende vestigingen, alsmede vervanging van een verouderde verbrandingsoven.

Resultaten
- De noodzakelijke verbouwingen zijn uitgevoerd zonder dat daarvoor een beroep is hoeven doen op financiële middelen die waren gereserveerd voor de zorgverlening en ook zonder negatieve gevolgen voor de vermogensverhouding.
- Een gegarandeerde jaarlijkse besparing van 655.000 dollar aan energie- en exploitatiekosten.
- De afvalverwerkingskosten werden verlaagd en tegelijk werd aan de nieuwe voorschriften voldaan.

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!