Van Gogh Museum: Prestatiegericht Integraal Beheer & Onderhoud

Een energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig gebouw, met een prettig klimaat waarin gebruikers optimaal functioneren. Voor veel eigenaren en -beheerders is dit een droom ver van de werkelijkheid, want in veel panden wordt onnodig energie verspild en laat het binnenklimaat absoluut te wensen over. Zo was ook het geval bij het Van Gogh Museum.

Men besloot het onderhoud en beheer structureel anders te gaan aanpakken: met een constructieve samenwerking tussen gebruiker, eigenaar en beheerder. Waarin partijen elkaar versterken, van elkaar leren en het beste uit elkaar weten te halen. Met focus op de lange termijn en niet op de laagste kosten van nu. In het contract staan niet de vereiste inspanningen, maar het gewenste resultaat centraal.

Opdrachtgever en eigenaar Rijksvastgoedbedrijf sloot daarom een tienjarige overeenkomst met Strukton Worksphere voor het onderhoud van het Van Gogh Museum, zodat het onderhoud ten diensten komt te staan van de kerntaak van het museum. In samenwerking met het museum, zijn eisen gesteld op het gebied van comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, gezondheid en duurzaamheid. Dankzij het prestatiecontract wordt een slimme balans tussen gedegen onderhoud en goed getimede vervanging geborgd.

In 2017 organiseert ESCoNetwerk.nl in samenwerking met projectpartners het Van Gogh Museum, Rijksvastgoedbedrijf én Strukton Worksphere een seminar over deze bijzondere samenwerking. Vragen die centraal staan zijn o.a. :
Wat zijn de afwegingen geweest om te kiezen voor een prestatiecontract?
Hoe zet je als opdrachtgever de juiste vraag in de markt?
Hoe is omgegaan met interpretatieverschillen en hoe is vertrouwen georganiseerd?
Wat zijn de succesfactoren geweest en wat zijn de lessons learned?

AANMELDEN

Wilt u zich aanmelden voor dit seminar en/of op de hoogte gehouden worden? Stuur een e-mail naar: lauravellekoop@esconetwerk.nl

Gratis Dienstverlening

ESCo/EPC Gedragscode

Lees meer over de ESCo Gedragscode ESCo/EPC Gedragscode

Quick Scan

Gratis de ESCo potentie van uw project weten? ESCo Quick Scan

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Kennisbank

Gratis toegang tot de ESCo Kennisbank? Kennisbank

Project Databank

Welke ESCo projecten in Nederland? Project Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de ESCoNetwerk.nl nieuwsbrief!